اخبار
صفحه اول اخبار حداد کاشانی شاعر آئینی درگذشت
به گزارش خبرگزاری مهر
حداد کاشانی شاعر آئینی درگذشت
۱۳۹۴/۱۰/۲۷

به گزارش خبرنگار مهر، مرحوم استاد عباس حداد کاشانی با سرودن بیش از ۱۵۰ هزار بیت،  یکی از پیش‌قراولان کاروان شعر و ادب پارس در خطه کاشان محسوب می‌شد. دیوان اشعار، ترجمه منظوم قرآن کریم به همراه کتاب «۱۰۰ کهکشان ستاره» و همچنین مرثیه‌های متعددی در وصف آل‌الله، از جمله آثار این شاعر کاشانی است.


مرحوم حداد کاشانی در تمام اقسام شعر پارسی از جمله قصیده، غزل، قطعه و رباعی و مثنوی شعر می‌سرود. وی با شعرایی همچون ناصری، منشی، فیضی، مشفق کاشانی، سهراب سپهری، شرمی، خباز، فراهی و سید عبدالرحیم فاطمی هم‌دوره بوده است.


شرح حال استاد حداد کاشانی را که خود وی در قالب نظم سروده بود، می‌توان در این شعر مرور کرد:


مولدم خاک پاک کاشان است

پدرم اوستاد شکرالله

نام عباس وشهرتم حداد

هست متن شناسنامه گواه

مختصرشرح حال من این است

که مکرر شنیدم از افواه

انتهای هزاروسیصدویک

ابتدای اخیربهمن ماه

پانهادم به پایگاه جهان

خواه ناخواه ثم بالاکراه

گنه من، به توبه نزدیک است

گربگویی که شاعریست گناه

لله الحمد کزعنایت حق

نشدم در طریق دین، گمراه

قابل دین احمد مرسل

قائل لااله الا الله

بعدمن، گر به تربتم گذری

غفرالله گوی و طاب ثراه

وه که از همت بلند نشد

دستم ازدامن سخن، کوتاه


بر اساس این گزارش، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت حداد کاشانی، را تسلیت گفت. سیدعباس صالحی در پیام خود ضمن تسلیت درگذشت استاد حداد کاشانی به نقش این شاعر آئینی در حوزه شعر اشاره کرده است.


متن پیام معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این شرح است:


«شعر آئینی از دیرهنگام در ادبیات منظوم فارسی جایگاه ویژه‌ای داشته و دارد چنانکه بسیاری از شعرای شناخته شده از گذشته تا معاصر اشعاری با این مضمون سروده‌اند که یکی از این بزرگان، استاد حداد کاشانی بودند. شعرِ ایشان از جان و دل این شاعر متعهد ریشه می گرفت و برای سرودن شعر، با دو بال احساس و اندیشه حرکت می‌کردند. استاد حداد کاشانی به پشتوانه ریشه‌های عمیق شعر آئینی در خطه کاشان که مهمترین آن ترکیب بند معروف محتشم کاشانی است از جمله افرادی بودند که این هنر ناب دینی را تداوم بخشیدند. این شاعر برجسته با سرودن بالغ بر ۱۵۰ هزار بیت که عمده آن در حوزه شعر آیینی است و ترجمه منظوم قرآن کریم، بی تردید نقشی انکارناپذیر در بالندگی شعر آئینی معاصر دارند. درگذشت استاد حداد کاشانی را به اهالی فرهنگ به ویژه شاعران و علاقه‌مندان به حوزه شعر و ادب، فرهیختگان و مردم شهرستان کاشان و خانواده محترم ایشان تسلیت گفته و از درگاه حضرت باریتعالی برای ایشان مغفرت مسئلت می‌کنم.»

کاشانیان نامدار به روایت آلبومخانه کاخ گلستان
بنیاد فرهنگ کاشان کتابی در قطع رحلی بزرگ، کاغذ گلاسه، تمام رنگی، در 576 صفحه با عنوان کاشانیان نامدار به روایت آلبومخانه کاخ گلستان منتشرکرده است. این کتاب شامل عکس‌های بزرگان کاشان است که در دوره قاجاریه در دربار صاحب مشاغل و سمت‌های مهم بوده‌اند، یا در عرصه‌های هنری و فرهنگی و ادبی به مراتب بالا دست یافته ‌بوده‌اند.
بنیاد فرهنگ کاشان منتشر کرد
کتاب فراز و فرود کاشان به روایت دیگران مجموعه‌ای است از نوشته‌های بیگانگانی که به ایران سفر کرده‌اند و در این سفرها از کاشان نیز گذشته‌اند و درباره این شهر و نقاط جغرافیایی پیرامون آن مطالبی نوشته‌اند: سفیران و ماموران سیاسی، مستشاران نظامی، بازرگانانی که....
من هم باستان‌شناس شدم! (چاپ دوم: ۱۳۸۹)
من هم باستان‌شناس شدم! عنوان کتابی است اثر تانیا گیرشمن، همسر رومن گیرشمن باستان‌شناس شهیر فرانسوی، که سال‌ها به همراه همسرش در محوطه‌های باستانی ایران به کاوش و پژوهش پرداخته است.
آریاییان، مردم کاشی، اَمَرد، پارس و دیگر ایرانیان
آریاییان، مردم کاشی، اَمَرد، پارس و دیگر ایرانیان عنوان جلد سه و جهار دانشنامه کاشان است که به همت بنیاد فرهنگ کاشان در سال 1382 منتشر شده‌است.