اخبار
صفحه اول اخبار ثبت مهارت قالی بافان جوشقان قالی در فهرست میراث معنوی
به گزارش پورتال خبری کاشان
ثبت مهارت قالی بافان جوشقان قالی در فهرست میراث معنوی
۱۳۹۴/۰۵/۱۷

رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کاشان ، شهر جوشقان‌ قالی را از دیرباز یکی ‌از مراکز مهم ‌قالی ‌بافی‌ در ایران دانست و افزود : قالی های جوشقان با طرح ‌جوشقانی ‌معروف ‌است‌ و  پسوند قالی برای جوشقان حکایت از دیرینگی و رونق صنعت قالی بافی در این خطه دارد.

محسن جاوری افزود :  این هنر سرشار از نقش و نگار ، طوری در زندگی مردمان این خطه حک شده که گویی جوشقان بدون نام قالی شناخته نمی شود . 

وی گفت : قالی جوشقان قالی به لحاظ مهارت و تکنیک بافت ، نوع نقشه و رنگ و نیز نوع دستگاه و ادوات آن از قالی کاشان متمایز است.

رئیس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کاشان افزود : صرف نظر از نقشه ی کم نظیر قالی جوشقانی، پودگذاری و ظرافت در رج شماری آن نسبت به قالی کاشان متفاوت است، ساختمان دارهای قالی جوشقان پیچیده تر از دستگاه های قالی کاشان است ؛ این دستگاه از نوع دارهای عمودی و ثابت است که در داخل یکی از اتاق ها به نام اتاق « قالی باف خانه » دایر می کنند .

کاشانیان نامدار به روایت آلبومخانه کاخ گلستان
بنیاد فرهنگ کاشان کتابی در قطع رحلی بزرگ، کاغذ گلاسه، تمام رنگی، در 576 صفحه با عنوان کاشانیان نامدار به روایت آلبومخانه کاخ گلستان منتشرکرده است. این کتاب شامل عکس‌های بزرگان کاشان است که در دوره قاجاریه در دربار صاحب مشاغل و سمت‌های مهم بوده‌اند، یا در عرصه‌های هنری و فرهنگی و ادبی به مراتب بالا دست یافته ‌بوده‌اند.
بنیاد فرهنگ کاشان منتشر کرد
کتاب فراز و فرود کاشان به روایت دیگران مجموعه‌ای است از نوشته‌های بیگانگانی که به ایران سفر کرده‌اند و در این سفرها از کاشان نیز گذشته‌اند و درباره این شهر و نقاط جغرافیایی پیرامون آن مطالبی نوشته‌اند: سفیران و ماموران سیاسی، مستشاران نظامی، بازرگانانی که....
من هم باستان‌شناس شدم! (چاپ دوم: ۱۳۸۹)
من هم باستان‌شناس شدم! عنوان کتابی است اثر تانیا گیرشمن، همسر رومن گیرشمن باستان‌شناس شهیر فرانسوی، که سال‌ها به همراه همسرش در محوطه‌های باستانی ایران به کاوش و پژوهش پرداخته است.
آریاییان، مردم کاشی، اَمَرد، پارس و دیگر ایرانیان
آریاییان، مردم کاشی، اَمَرد، پارس و دیگر ایرانیان عنوان جلد سه و جهار دانشنامه کاشان است که به همت بنیاد فرهنگ کاشان در سال 1382 منتشر شده‌است.