اخبار
صفحه اول اخبار باغ ˈفینˈ بعنوان دفتر اصلی پایگاه جهانی 9 باغ ایرانی انتخاب شد
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی
باغ ˈفینˈ بعنوان دفتر اصلی پایگاه جهانی 9 باغ ایرانی انتخاب شد
نویسنده خبر: ایرنا  [۱۳۹۳/۰۲/۰۶]

کاشان – ایرنا - مدیر پایگاه جهانی باغ های تاریخی ایران، از باغ تاریخی ˈفینˈ کاشان بعنوان دفتر اصلی پایگاه جهانی 9 باغ ایرانی خبر داد.

باغ ˈفینˈ بعنوان دفتر اصلی پایگاه جهانی 9 باغ ایرانی انتخاب شد

به گزارش روز پنجشنبه 4/2/93 روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، ˈناصر مشهدی زادهˈ در نشست شورای فنی اداره میراث فرهنگی کاشان با موضوع بررسی اولویت های مرمتی و ساماندهی فضای سبز باغ فین گفت: شورای یادشده بطور مستمر در باره موضوعات باغ فین نشست های کارشناسی تشکیل می دهد و تصمیم گیری لازم را برای بهینه سازی این اثر جهانی اتخاذ می کند.


وی ابراز امیدواری کرد: برنامه ریزی مدیریت درختان و گیاهان باغ تاریخی فین بزودی تصویب و کاشت درختان جایگزین در این باغ تاریخی آغاز شود.


ˈمهران سرمدیانˈ سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان نیز در این جلسه گفت: با توجه به حساسیت یونسکو تشکیل نشست شورای فنی با موضوع بررسی اولویت های مرمتی و ساماندهی فضای سبز مجموعه جهانی باغ فین از دغدغه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور است.


این نشست با حضور کارشناسان موسسه تحقیقات، جنگلها و مراتع کشور و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در محل مجموعه جهانی باغ فین برگزار شد.


مجموعه باغ فین در پانزدهم آذر سال 1314 با شماره ثبت 238 بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و در زمستان سال 1389 مرحله اول ثبت این اثر در فهرست میراث جهانی یونسکو انجام شد.


9 باغ ایرانی که در قالب سیزدهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده شامل باغ


ˈپاسارگادˈوˈارمˈ در استان فارس،ˈپهلوانپورˈ و ˈدولت آبادˈ در استان یزد، ˈفینˈ و ˈچهلستونˈ در استان اصفهان،ˈاکبریهˈ در استان خراسان جنوبی،ˈعباس آبادˈ در مازندران و ˈشاهزاده ماهانˈ در کرمان است.


کاشانیان نامدار به روایت آلبومخانه کاخ گلستان
بنیاد فرهنگ کاشان کتابی در قطع رحلی بزرگ، کاغذ گلاسه، تمام رنگی، در 576 صفحه با عنوان کاشانیان نامدار به روایت آلبومخانه کاخ گلستان منتشرکرده است. این کتاب شامل عکس‌های بزرگان کاشان است که در دوره قاجاریه در دربار صاحب مشاغل و سمت‌های مهم بوده‌اند، یا در عرصه‌های هنری و فرهنگی و ادبی به مراتب بالا دست یافته ‌بوده‌اند.
بنیاد فرهنگ کاشان منتشر کرد
کتاب فراز و فرود کاشان به روایت دیگران مجموعه‌ای است از نوشته‌های بیگانگانی که به ایران سفر کرده‌اند و در این سفرها از کاشان نیز گذشته‌اند و درباره این شهر و نقاط جغرافیایی پیرامون آن مطالبی نوشته‌اند: سفیران و ماموران سیاسی، مستشاران نظامی، بازرگانانی که....
من هم باستان‌شناس شدم! (چاپ دوم: ۱۳۸۹)
من هم باستان‌شناس شدم! عنوان کتابی است اثر تانیا گیرشمن، همسر رومن گیرشمن باستان‌شناس شهیر فرانسوی، که سال‌ها به همراه همسرش در محوطه‌های باستانی ایران به کاوش و پژوهش پرداخته است.
آریاییان، مردم کاشی، اَمَرد، پارس و دیگر ایرانیان
آریاییان، مردم کاشی، اَمَرد، پارس و دیگر ایرانیان عنوان جلد سه و جهار دانشنامه کاشان است که به همت بنیاد فرهنگ کاشان در سال 1382 منتشر شده‌است.