اخبار
صفحه اول اخبار خروجی بزرگترین شهر زیرزمینی دستکن جهان در کاشان گشایش یافت
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی
خروجی بزرگترین شهر زیرزمینی دستکن جهان در کاشان گشایش یافت
نویسنده خبر: ایرنا  [۱۳۹۳/۰۱/۰۵]

عباس شافعی در حاشیه گشایش این خروجی در گفت و گو با خبرنگاران افزود: با گذشت هفت سال از کشف ورودی های این مجموعه باستانی و استقبال گردشگران داخلی و خارجی، این اولین خروجی در شهر زیرزمینی نوش آباد است که مدت انتظار گردشگران برای ورود به این مجموعه باستانی را به 20 دقیقه کاهش می دهد.


به گفته وی مسیر تنگ و باریک شهر زیرزمینی و نداشتن خروجی، موجب شده بود گردشگران برای بازدید ساعت ها در صف انتظار به سر ببرند که با ایجاد این خروجی مشکل رفت و آمد به درون این مجموعه برطرف شد.


وی اظهار کرد: در تعطیلات نوروز 60 راهنمای مجرب در مکان های تاریخی نوش آباد مستقر هستند و هدایت گردشگران را در دو نوبت کاری برعهده خواهند داشت.


شافعی همچنین با اشاره به اهمیت ایمنی و حفظ سلامت بازدید کنندگان از شهر زیرزمینی نوش آباد افزود: از زمان کشف و بازگشایی این مجموعه شگفت انگیز تاکنون هیچ حادثه ای برای راهنمایان و گردشگران رخ نداده است.


وی گفت: به منظور افزایش ضریب ایمنی و حمایت از گردشگران در شهر زیرزمینی نوش آباد پوشش بیمه ای برای بازدید کنندگان در نظر گرفته شده است.


شافعی اظهار کرد: ایجاد پیاده راه در مسیر مسجد امام علی (ع) و مسجد جامع نوش آباد، برپایی نمایشگاه صنایع دستی و پذیرایی گردشگران با قهوه و نوشیدنی های سنتی و ایستگاه های کالسکه سواری، اسب سواری، شترسواری در قلعه تاریخی نوش آباد از جمله برنامه های مدیریت این شهر زیر زمینی برای استقبال از میهمانان نوروزی است.


مدیر مجموعه شهر زیرزمینی نوش آباد افزود: با توجه به تقارن ایام شهادت حضرت زهرا (س) و ضرورت تبیین معارف فاطمی، ایستگاه تعزیه و غرفه عکاسی با ادوات تعزیه از جمله برنامه های گردشگری نوروزی در شهر آیین های عاشورایی است.


شهر زیرزمینی و تاریخی نوش آباد که در پنج کیلومتری شمال کاشان واقع شده از جمله پنج شهر کوچک گردشگری ایران است.


این شهر زیرزمینی (اویی) بزرگترین شهر زیرزمینی دستکن جهان و از بزرگترین سازه های بشر قدیم در سال 1383 کشف شد.


صاحب کتاب ˈتاریخ قمˈ، این شهر را اقامتگاه انوشیروان، پادشاه ساسانی خوانده و انوش آباد نامیده است و باستان شناسان معتقدند: این محل از مراکز عمده مسکونی فلات ایران بوده است.

کاشانیان نامدار به روایت آلبومخانه کاخ گلستان
بنیاد فرهنگ کاشان کتابی در قطع رحلی بزرگ، کاغذ گلاسه، تمام رنگی، در 576 صفحه با عنوان کاشانیان نامدار به روایت آلبومخانه کاخ گلستان منتشرکرده است. این کتاب شامل عکس‌های بزرگان کاشان است که در دوره قاجاریه در دربار صاحب مشاغل و سمت‌های مهم بوده‌اند، یا در عرصه‌های هنری و فرهنگی و ادبی به مراتب بالا دست یافته ‌بوده‌اند.
بنیاد فرهنگ کاشان منتشر کرد
کتاب فراز و فرود کاشان به روایت دیگران مجموعه‌ای است از نوشته‌های بیگانگانی که به ایران سفر کرده‌اند و در این سفرها از کاشان نیز گذشته‌اند و درباره این شهر و نقاط جغرافیایی پیرامون آن مطالبی نوشته‌اند: سفیران و ماموران سیاسی، مستشاران نظامی، بازرگانانی که....
من هم باستان‌شناس شدم! (چاپ دوم: ۱۳۸۹)
من هم باستان‌شناس شدم! عنوان کتابی است اثر تانیا گیرشمن، همسر رومن گیرشمن باستان‌شناس شهیر فرانسوی، که سال‌ها به همراه همسرش در محوطه‌های باستانی ایران به کاوش و پژوهش پرداخته است.
آریاییان، مردم کاشی، اَمَرد، پارس و دیگر ایرانیان
آریاییان، مردم کاشی، اَمَرد، پارس و دیگر ایرانیان عنوان جلد سه و جهار دانشنامه کاشان است که به همت بنیاد فرهنگ کاشان در سال 1382 منتشر شده‌است.