اخبار
صفحه اول اخبار راه اندازی کارگاه مخمل بافی توسط یکی از جوانترین هنرمندان صنایع دستی کاشان
به گزارش اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری کاشان
راه اندازی کارگاه مخمل بافی توسط یکی از جوانترین هنرمندان صنایع دستی کاشان
نویسنده خبر: اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری کاشان   [۱۳۹۲/۱۱/۰۲]

به گزارش روابط عمومی اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان این کارگاه مخمل بافی در بافت قدیمی کاشان و مرکز محله سلطان امیراحمد(سنگ پلوی)واقع شده است. برای راه اندازی  این دستگاه مخمل بافی مبلغ 000/000/100 ریال هزینه شده است.

"مهران سرمدیان" سرپرست اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان با اعلام مطلب فوق افزود: 30 عدد کارگاه شعر بافی  و  3 عدد  دستگاه مخمل بافی در کاشان فعال می باشند. وی با اشاره به اهمیت مخمل و مخمل بافی، این هنر را اوج هنر نساجی سنتی ایراندانست و افزود: بدون تردید مخمل را باید از نفیس‌ترین پارچه‌های دستباف ایران دانست. زیرا پیچیدگی در بافت،‌طرحهای زیبا و پر نقش و نگار و مواد اولیه‌ مرغوبی که در تولید این پارچه به کار می‌رود، ویژگی خاص به آن بخشیده که مخمل را از سایر دست بافته ها متمایز می‌سازد.

اضافه می نماید مهدی محتشمی دارای دو مهر اصالت یونسکو در ارائه محصول شال دست بافت و مانتو سنتی می باشد. وی در حال حاضر علاوه بر تولیدات منسوجات قدیمی شعربافی با ابتکار و نوآوری توانسته است تولیدات بسیار متنوع و زیبایی را به  گردشگرانی که از شهر زیبا و تاریخی کاشان بازدید می نمایند ارائه نماید.

 

گفتنی استاد سید خلیل یاالله از  استاد کاران پیشکسوت مخمل باف کاشان به عنوان استاد کار در کارگاه مذکور مشغول به فعالیت می باشد.

کاشانیان نامدار به روایت آلبومخانه کاخ گلستان
بنیاد فرهنگ کاشان کتابی در قطع رحلی بزرگ، کاغذ گلاسه، تمام رنگی، در 576 صفحه با عنوان کاشانیان نامدار به روایت آلبومخانه کاخ گلستان منتشرکرده است. این کتاب شامل عکس‌های بزرگان کاشان است که در دوره قاجاریه در دربار صاحب مشاغل و سمت‌های مهم بوده‌اند، یا در عرصه‌های هنری و فرهنگی و ادبی به مراتب بالا دست یافته ‌بوده‌اند.
بنیاد فرهنگ کاشان منتشر کرد
کتاب فراز و فرود کاشان به روایت دیگران مجموعه‌ای است از نوشته‌های بیگانگانی که به ایران سفر کرده‌اند و در این سفرها از کاشان نیز گذشته‌اند و درباره این شهر و نقاط جغرافیایی پیرامون آن مطالبی نوشته‌اند: سفیران و ماموران سیاسی، مستشاران نظامی، بازرگانانی که....
من هم باستان‌شناس شدم! (چاپ دوم: ۱۳۸۹)
من هم باستان‌شناس شدم! عنوان کتابی است اثر تانیا گیرشمن، همسر رومن گیرشمن باستان‌شناس شهیر فرانسوی، که سال‌ها به همراه همسرش در محوطه‌های باستانی ایران به کاوش و پژوهش پرداخته است.
آریاییان، مردم کاشی، اَمَرد، پارس و دیگر ایرانیان
آریاییان، مردم کاشی، اَمَرد، پارس و دیگر ایرانیان عنوان جلد سه و جهار دانشنامه کاشان است که به همت بنیاد فرهنگ کاشان در سال 1382 منتشر شده‌است.