درباره بنیاد فرهنگ کاشان
صفحه اول درباره بنیاد فرهنگ کاشان

       

1.     چیستی و هدف‌های بنیاد فرهنگ کاشان

بنیاد فرهنگ کاشان موسسه‏ ای است فرهنگی، غیرانتفاعی، مستقل، و خصوصی که با هدف شناسایی، احیا، پاسداری، ترویج و گسترش جلوه‌ها و بنیادهای هنر و فرهنگ و تمدن کاشان تاسیس شده‌است. زمینه اصلی فعالیت‌های بنیاد، طرح‌ریزی، اجرا و پشتیبانی پروژه‏ های پژوهشی در حوزه‌های مختلف علمی و فرهنگی،  گسترش و نهادینه کردن فرهنگ حفظ و مرمّت ابنیه تاریخی حوزه کاشان فرهنگی، و نیز گردآوری، طبقه‏‌بندی، نگهداری، و انتشار هرگونه اطلاعات و منابعی است که می‌توانند به شناسایی و روشن‌تر شدن چهره تاریخی و فرهنگی این خطّه کمک کنند و به کار پژوهشگران و دوستداران این گستره کهن بیایند.

«کاشان» در فعالیت‌هایی که بنیاد فرهنگ کاشان عهده‌دار شده است و خواهد شد، پهنه‌ای گسترده‌تر از آنچه را در تقسیمات کشوری «شهرستان کاشان» می‌نامند در برمی‌گیرد، و شامل نطنز، و آران و بیدگل نیز می‌شود.

 

2.      پیشینه و شیوه شکل‌گیری

سنگ بنای اولیه این بنیاد در سال 1375 و به منظور تهیه و انتشار کتابی جامع درباره شهرستان کاشان گذاشته شد. این کتاب که در برآوردهای نخستین قرار بود در یک یا دو جلد و با مجموعه‌ای از مقالات تهیه شود، با پیشرفت کار، تغییر مسیر داد و به پروژه‌ای عظیم تبدیل شد که اجرای آن همچنان ادامه دارد و در حال حاضر به 15 عنوان پروژه جامع در حالِ انجام رسیده است. در بسیاری از موضوعات شیوه کار از پژوهش کتابخانه‌ای به پژوهش میدانی کشیده شده و گستره پژوهش بر روی آنها به عرصه بین‌المللی تبدیل شده است.

3.      زمینه‌های اصلی فعالیت‌

با آغاز فعالیت رسمی بنیاد فرهنگ کاشان در سال 1381، زمینه‌های اصلی فعالیت‌ آن به شرح زیر مشخص شد:

الف) انجام پژوهش‌های کتابخانه‏ای و میدانی در حوزه‌های تاریخ، فرهنگ، هنر، تمدن، و میراث فرهنگی کاشان، و در نهایت نگارش کتاب‌های مرتبط به توسط کارشناسان و پژوهشگران این رشته‏ها.

ب‌)    انتشار محصولات پژوهشی در قالب کتاب، پوستر، CD، DVD، نشریه، و رسانه‌های نوین.

پ) برگزاری همایش و سمینار‌های علمی در حوزه و موضوع پژوهش‌های بنیاد فرهنگ کاشان.

 

4.      پژوهش‌های در دست انجام

بنیاد فرهنگ کاشان در حال حاضر 15 عنوان پژوهشی را درباره تاریخ، فرهنگ، هنر، و صنعت کاشان در دست اجرا دارد. فهرست این پروژه‌ها و وضعیت فعلی و میزان پیشرفت آنها را می‌توانید در  بخش پروژه‌های این سایت ملاحظه بفرمایید.

 

 

کاشانیان نامدار به روایت آلبومخانه کاخ گلستان
بنیاد فرهنگ کاشان کتابی در قطع رحلی بزرگ، کاغذ گلاسه، تمام رنگی، در 576 صفحه با عنوان کاشانیان نامدار به روایت آلبومخانه کاخ گلستان منتشرکرده است. این کتاب شامل عکس‌های بزرگان کاشان است که در دوره قاجاریه در دربار صاحب مشاغل و سمت‌های مهم بوده‌اند، یا در عرصه‌های هنری و فرهنگی و ادبی به مراتب بالا دست یافته ‌بوده‌اند.
بنیاد فرهنگ کاشان منتشر کرد
کتاب فراز و فرود کاشان به روایت دیگران مجموعه‌ای است از نوشته‌های بیگانگانی که به ایران سفر کرده‌اند و در این سفرها از کاشان نیز گذشته‌اند و درباره این شهر و نقاط جغرافیایی پیرامون آن مطالبی نوشته‌اند: سفیران و ماموران سیاسی، مستشاران نظامی، بازرگانانی که....
من هم باستان‌شناس شدم! (چاپ دوم: ۱۳۸۹)
من هم باستان‌شناس شدم! عنوان کتابی است اثر تانیا گیرشمن، همسر رومن گیرشمن باستان‌شناس شهیر فرانسوی، که سال‌ها به همراه همسرش در محوطه‌های باستانی ایران به کاوش و پژوهش پرداخته است.
آریاییان، مردم کاشی، اَمَرد، پارس و دیگر ایرانیان
آریاییان، مردم کاشی، اَمَرد، پارس و دیگر ایرانیان عنوان جلد سه و جهار دانشنامه کاشان است که به همت بنیاد فرهنگ کاشان در سال 1382 منتشر شده‌است.